kinderkleding

Zelfstandigheid

Maak je kind zelfstandig

Als ouder zijnde ben je vaak geneigd om je kind wakker te maken voor school, je helpt ze met aankleden en maakt het ontbijt voor ze klaar. Als ouder ben jij ook diegene die vaak de rommel voor ze opruimt en aangeeft wanneer ze in bad moeten. Op deze manier blijft er dus maar weinig over voor je peuter om zelf beslissingen te nemen. De peuter wil eigenlijk niets liever dan alles zelf doen en leeft in een constante speurtocht om de wereld te ontdekken. Dit is dan ook een uitstekend moment om je kind wat zelfstandiger te maken. 

Je peuter de kans geven om zichzelf aan te kleden is een goede start. Uiteraard zullen er fouten gemaakt worden maar daar is het dan belangrijk dat jij als ouder hier inspringt. Laat je peuter zelf zijn kinderkleding uitzoeken  op deze website, ook al is het misschien niet helemaal jouw smaak. Kinderkleding kopen waarvan jij denkt dat het allemaal leuk bij elkaar past is egoïstisch en zeer zeker geen goed idee. Misschien vindt de peuter die broek die je gekocht hebt zelfs helemaal niet leuk, wat met zich mee zal brengen dat het kind zich er ook niet lekker in zal voelen.

Een goed idee om dit op te lossen en je kind te betrekken met de aankoop van nieuwe kleren is een online website te zoeken waar je alle merken van kinderkleding onder één dak hebt. Zo kun je dan samen gezellig alle kledingstukken bekijken en vergelijken en zal het makkelijker zijn om iets te vinden waar zowel jij als je kind tevreden mee zullen zijn. Op deze manier leert je kind niet alleen op de juiste manier de kledingstukken te combineren maar zal deze ook het gevoel hebben bekwaam te zijn om zelf zijn outfit uit te zoeken.

Laat de peuter zelf zijn tanden poetsen (onder jou toezicht) en zijn of haar haren kammen. Ook kun je de peuter met kleine karweitjes betrekken zoals het speelgoed opruimen, stofzuigen en vegen. Leer je kind zelf de wekker zetten voor school en leer ze zichzelf aan te kleden. Op deze manier maak je een actief kind zelfstandig en ijverig zonder dat je dit irritatie en boosheid zal opwekken.

Peuter-training en ouderbegeleiding

Soms hebben kinderen of ouders wat meer aandacht nodig en ben je opzoek naar dat steuntje in de rug om weer met rust en plezier het ouderschap te ervaren. Tijdens mijn begeleiding worden ouders zich meer bewust van hun eigen gedrag en gevoelens en leren ze meer te vertrouwen in hun eigen wijsheid. De peuter-training doe ik meestal op de peuterspeelzaal, zo kan ik dan in samenwerking met de leerkrachten en andere kinderen een beter resultaat voor de peuter bereiken.

kinderkleding

Meer informatie over de peuter-training en ouderbegeleiding kunt u verkrijgen door het contactformulier in de vullen hier op nederdev.nl of door telefonisch contact met mij op te nemen voor een afspraak. Zo kunnen we dan samen bekijken wat ik voor u kan betekenen en wat de behoeften zijn van de peuter. Op deze manier kunnen we dan samen positief werken aan de opvoeding van de peuter.

Wanneer ik om een of andere reden de telefoon niet kan opnemen, dan kunt u mij een voicemail achterlaten. Ik zal dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen voor een intakegesprek.

Met vriendelijk groet

Nelly Derouin Deveraux

Posted on